Pædagogikken i vuggestuen

For at børn kan udvikle sig, skal de føle sig trygge. Derfor er tryghed og omsorg nogle af nøgleordene for den pædagogik, vi har i vuggestuen. Trygge børn tør nemlig at udforske omverdenen og udfordre sig selv motorisk, sprogligt og socialt. Vi ser os selv som et stimulerende og professionelt alternativ til den tid, hvor forældrene ikke har mulighed for at være til stede i børnenes liv.

 

Vi arbejder ud fra en anerkendende pædagogik, hvor udgangspunktet er, at alle børn, forældre og ansatte skal føle sig set, hørt og forstået i hverdagen. I en anerkendende pædagogisk hverdag sættes alle børn i et positivt lys, og de voksne skal fremme børnenes oplevelse af grundlæggende tryghed. Udgangspunktet for relationen mellem børn og voksne er, at der altid er en mening bag børnenes handlinger, så derfor må den anerkendende voksne forsøge at sætte sig i barnets sted, når fx konflikter skal løses.

 

Er du interesseret i at vide mere om,hvordan vi konkret arbejder med pædagogikken, så er du meget velkommen til især at læse vores pejlemærker.

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Mandag - fredag:
07.00 - 17.00

Lukkedage