De første uger

Her kan du læse lidt om indkøringen, maden, søvn, sygdom og samarbejde.

 

For alle børn er det en stor omvæltning at begynde i vuggestue. Nu skal de ikke længere kun forholde sig til mor og far, men fungere i et fællesskab med andre børn og nye voksne. Det er vores erfaring, at overgangen fra hjem til vuggestue går nemmest, hvis barnet er medbestemmende i forhold til indkøringen, samtidig med at alle voksne omkring barnet tydeligt udviser tryghed og beslutsomhed.

 

Indkøringen afhænger meget af barnet, samt den tid I som forældre har til indkøringen, men efter mange års erfaring, har vi fundet en skabelon, som, hvis den justeres i forhold til det enkelte barn, plejer at give den mest optimale indkøring.

 

En typisk indkøring kan derfor ses sådan ud:

 

Dag 1

Barnet kommer på besøg med sine forældre. Bliver ca. 1 times tid.

Dag 2 og 3

Hvis barnet har mod på det, går forældrene fra stuen i ca. ½ time.

Dag 4

Barnet er alene på stuen uden forældre i ca. 1 time.

Dag 5

Barnet spiser med.

Dag 6 og 7

 

Dag 8, 9 og 10

Barnet spiser og sover med.

 

Barnets dag forlænges gradvist til en normal dag

 

 

Når barnet starter, vil det typisk have en fast søvn- og madrytme hjemmefra. Den rytme forsøger vi at videreføre i vuggestuen, da det giver mest tryghed for barnet. Vi tager altså hensyn til, hvis barnet har brug for flere lure, hvis det endnu kun spiser grød eller får sutteflaske. De nye børn sover typisk i barnevogne med diverse sutter, bamser eller sutteklude, som de har med hjemmefra.

 

Når barnet begynder i vuggestuen, vil det blive udsat for nye bakterier og vira, og det er derfor ikke unormalt, at de kan blive en del syge i starten. Vi forsøger at minimere smitterisikoen ved hyppigt at vaske hænder på børnene, samt at alle voksne skal have blå futter på, når de kommer ind i vuggestuen. Men vi kan desværre ikke helt undgå, at de små bliver syge. For mere information om vores hygiejneregler  se her.

 

En god vuggestuestart afhænger i høj grad af samarbejdet mellem de voksne i barnets liv. Derfor er det vigtigt, at I som forældre fortæller om barnets første tid, vaner, putteritualer m.m. Derudover er det vigtigt, at I får spurgt ind, hvis der er noget, der undrer jer. Efter barnet har været i vuggestuen i ca. 3 måneder vil vi tilbyde jer en opstartssamtale, hvor vi har tid til sammen at drøfte indkøringen, barnets generelle trivsel og afklare eventuelle spørgsmål.

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Mandag - fredag:
07.00 - 17.00

Lukkedage