Leg på legepladsen

Vi har en dejlig legeplads, som vi bruger både sommer og vinter. 5 af stuerne har direkte adgang til legepladsen. Den er totalrenoveret i 2008 og har nu cykelbaner, sandkasse, rutsjebane, legehus, gynger og bakker, hvor børnene kan udfordre deres motorik. Alt på legepladsen er målrettet vuggestuebørn, så derfor er der bl.a. skridsikkert underlag på vores slidske, således at børnene ikke kommer til skade ved eventuelle styrt. Vores legehus er ligeledes indrettet så snedigt, at det nederste trin på trappen er fjernet, så det kun er de største børn, der kan komme derop – de kan nemlig også godt finde ud af at vende sig om og kravle ned igen. Rutsjebanen har faktisk to rutsjebaner – en almindelig og en der bremser børnene, når de kører ned, således at de kan øve sig på den først, inden de kaster sig over den anden. Gyngerne er i børnehøjde, så de selv kan sætte sig op på den uden at skulle vente på, at en voksen har tid til at hjælpe dem. Fra sandkassen er der frit udsyn til fritidshjemmets legeplads, og vi bruger mange timer sammen med børnene på at se, hvad de store børn mon laver. Og det er et sikkert hit, hvis de store har tid til at komme hen og hilse på.

 

På legepladsen har børnene virkelig mulighed for at bruge deres krop og prøve deres egne grænser af. Børnene kan godt bruge lang tid på en detalje som fx at stige af og på en cykel, hvis det er det, der udfordrer dem lige nu. Derfor bliver legepladsen heller ikke kedeligt for børnene, selvom de er der flere gange om ugen, netop fordi den motiverer og stimulerer alle børn uanset alder. Et eksempel på dette er vores slidske på legepladsen. Den er beklædt med faldunderlag, og der er et gelænder i den ene side. De små børn bruger den til at øve sig i at gå på et underlag, der hælder. De lidt større børn bruger slidsken til at løbe på, og de største kører på cykel op og ned af den. Ud over de motoriske udfordringer der er på slidsken, så er børnene også nødt til at give plads til hinanden, tage hensyn og vente på tur.

 

Men en tur på legepladsen handler om meget mere end blot det at komme udenfor. Først skal børnene ud i garderoben, hvor de skal øve sig i at tage deres sutsko af, finde deres tøj, vente på at det bliver deres tur til at få tøj på og til sidst sidde og vente på, at alle er klar. Efter så lang en proces, er det ikke underligt, at de første minutter på legepladsen går med at løbe og føle sig fri. Derefter begynder de at lege, cykle, rutsje, kravle, spille bold osv.

 

Langs vuggestuens væg har vi en masse plantekasser, som om sommeren er fyldt med bærbuske, kartofler, ærter, jordbær og meget mere. Vi har ligeledes plantet en masse krydderurter, som børnene kan gå og dufte til. Børnene hjælper til med at så, vande og høste, og det er et kæmpe hit hos både børn og voksne.

Indtast brugernavn og adgangskode, for at logge ind på intranetfunktionerne.

Åbningstider

Mandag - fredag:
07.00 - 17.00

Lukkedage